Випікати хліб навіть під ворожим вогнем продовжують у Костянтинівці на Донеччині

На Костянтинівському хлібокомбінаті, попри постійні ворожі обстріли, випікають сім тонн хліба на добу. Це майже 12 тисяч буханок.

Про це йдеться у репортажі Суспільного.

Видання зазначає, що на хлібокомбінаті до війни виробляли 12 тонн.

Костянтинівський хлібокомбінат один з двох в області, що залишились працювати попри бойові дії. Половина з випеченого зараз хліба призначена для військових. А іншу половину розвозять по містах Донецької, Луганської та частково Дніпропетровської областей.

Крім того, військові допомагають розвозити хліб для жителів у Бахмуті.

За словами заступника керівника виробництва Андрія Кошелєва, з початком повномасштабної війни обладнання з комбінату частково вивезли. Через відсутність газу, печі переобладнали під роботу на вугіллі, на якому працюють і зараз. На комбінаті у Костянтинівці виробляють п’ять різновидів хліба.

Цех з виготовлення хліба у Костянтинівці завантажений на 50%. У ньому продовжують працювати 160 працівників, до війни було понад 200. Також цього року на хлібокомбінаті планують виготовити до 20 тонн пасхальної випічки.